2 minuten leestijd


De Magie van Foto's: Creatieve Manieren om je Beelden te Gebruiken


Of je nu een bepaalde gelegenheid viert, een mijlpaal in je leven wil vastleggen of gewoon wilt pronken met je geliefden, het laten nemen van foto's door een fotograaf kan een waardevolle investering zijn.


Maar wat doe je daarna met al die beelden nadat de sessie voorbij is? Ofwel neem je ze om je woning te verkopen en is het duidelijk wat je ermee kan doen ofwel staan ze nadien nog maanden op je gsm en kan je er aventoe eens digitaal naar kijken. Om ze dan te posten op sociale media. Maar hier zijn nog enkele creatieve manieren om het meeste uit je professionele foto's te halen:


1. Familiefotoboek: Breng je favoriete foto's samen in een prachtig fotoboek dat je door de jaren heen kunt koesteren. Blader door de pagina's en herbeleef de mooie momenten telkens weer.

2. Wanddecoratie: Laatst was ik nog bij vrienden voor een fotoshoot. En er hing een foto die ik genomen had aan de muur en voor mij is dit persoonlijk altijd de mooiste reden om foto's te laten afdrukken. Je foto's laten afdrukken en inlijsten om je huis of kantoor op te fleuren is dus een goede reden om je beelden te vereeuwigen.


Een galerijwand met familiefoto's kan een prachtige en persoonlijke touch toevoegen aan elke ruimte.


3. Aangepaste wenskaarten: Maak unieke wenskaarten voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea en feestdagen. Voeg hierbij ook nog een persoonlijke boodschap toe en verras je dierbaren met een kaart die zo in een kader kan hangen.


4. Digitale fotolijst: Gebruik een digitale fotolijst om een diavoorstelling van je favoriete foto's af te spelen. Zo kun je elke dag genieten van een wisselende selectie van mooie herinneringen.

5. Persoonlijke kalender: Maak een op maat gemaakte kalender met foto's van speciale momenten uit het afgelopen jaar. Het is een praktische en mooie manier om je agenda bij te houden terwijl je herinneringen ophaalt.

6. Fotocollage op canvas: Laat een fotocollage afdrukken op canvas voor een uniek kunstwerk dat je aan de muur kunt hangen. Voeg verschillende foto's samen tot één collage en creëer een prachtig stuk dat je trots kunt tonen.

7. Social media delen: Deel je favoriete foto's op sociale media om je vrienden en familie te laten meegenieten van je bijzondere momenten. Voeg een leuke bijschrift toe om het verhaal achter de foto te vertellen.


Of je nu kiest voor een traditionele afdruk of een modern digitaal alternatief, de mogelijkheden om je professionele foto's te gebruiken zijn eindeloos. Dus haal het meeste uit je kostbare herinneringen en geef je foto's de aandacht die ze verdienen!